Mindfulness verkkokurssi

Hinta: 240€ sis. alv

Pituus: 8 viikkoa

Mindfulness on tutkitusti tehokas menetelmä stressin lievittämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Kurssi koostuu 8 viikon mittaisesta kokonaisuudesta. Kurssi sisältää käytännön harjoitteita äänitteiden ja videoiden muodossa. Kurssilta saat tietoa sekä vinkkejä arkeen. Kurssin jokaisella viikolla on useita harjoituksia viikon teemaan liittyen.

Kurssin sisältö:

Viikko 1 – Mindfulness: mitä, miksi ja miten

Aloitamme määrittelemällä, mitä mindfulness on ja mitä se ei ole, mitä harjoittaminen tarkoittaa ja miksi tällaisesta harjoituksesta on hyötyä. Alamme harjoittaa kehomeditaatiota, joka on tärkeimpiä mindfulness-harjoitteita, ja tuomme myös pieniä tietoisempia hetkiä arkipäivään.

Viikko 2 – Tutkimustietoa harjoituksen hyödyistä

Mindfulness-harjoitusten vaikuttavuutta on tutkittu jo vuosikymmeniä, ja nykyään aivotutkijat ovat siitä hyvin kiinnostuneita. Tämä moduuli sisältää yhteenvedon harjoituksen hyödyistä tämänhetkisen tiedon valossa. Tutustumme toiseen keskeiseen mindfulness-harjoitteeseen, hengityksen tarkkailuun.

Viikko 3 – Mielen kaksi tilaa: tekeminen ja oleminen

Mieli tuottaa jatkuvasti ajatuksia, eivätkä kaikki niistä ole aina meille hyödyllisiä. Mindfulness ei tarkoita mielen tyhjentämistä ajatuksista, vaan se auttaa luomaan uudenlaista suhdetta niihin. Viikon uudet harjoitukset ovat lyhyt Kolmen minuutin hengähdystauko sekä tietoisen liikkeen harjoitus, jooga.

Viikko 4 – Asioiden kohtaaminen sellaisina kuin ne ovat

Mindfulness voi auttaa huomaamaan, kuinka totunnaiset reagointitapamme aiheuttavat meille turhaa kärsimystä. Harjoittelu auttaa kehittämään viisaampaa suhdetta siihen, mitä kulloinkin tapahtuu. Alamme harjoittaa pidempää istumameditaatiota, jossa huomioimme hengitystä, kehontuntemuksia, ääniä ja ajatuksia.

Viikko 5 – Mindfulness arjessa

Muodolliset mindfulness-harjoitukset kehittävät kykyä pysähtyä pieniin taukoihin myös arjen keskellä. Viikolla 5 tutkimme erilaisia tapoja tuoda huokoisuutta ja tietoisempaa asennetta arkeen tällaisten mikrotaukojen avulla. Harjoittelemme myös tietoista kävelyä ja tietoista syömistä.

Viikko 6 – Mindfulness ja tunteet

Mindfulness auttaa kehittämään tasapainoisempaa ja terveempää suhdetta tunteisiin. Tällä viikolla tutkimme sitä, kuinka kohdata vaikeat tunteet viisaasti, ja kuinka voimme kehittää myönteisiä mielentiloja.

Viikko 7 – Itsemyötätunto

Itsemyötätunto on sitä, että kohtelemme itseämme yhtä ystävällisesti ja huolehtivasti kuin kohtelemme muita. Se on taito, jota voimme kehittää, ja siitä on paljon hyötyä sekä itsellemme että muille. Viikolla 7 tarkastellaan itsemyötätunnon keskeisiä tekijöitä ja tutustutaan sen harjoittamiseen.

Viikko 8 – Loppuelämäsi

Kurssin viimeisellä viikolla on aika pohtia, mitä olet oppinut kurssilla ja mitä otat siitä mukaasi tulevaan. Saat myös ohjeita oman harjoituksen jatkamiseen. Viimeinen uusi harjoite kurssilla on rakastavan ystävällisyyden harjoitus, metta, joka kehittää hyvää tahtoa kaikkia elollisia olentoja kohtaan.

Lue lisää ja osta tästä

Kysy lisää:
Koulutuskoordinaattori
Markus Pusa 0400419865
markus.pusa@luotain.net

Ajankohtaista

Työnimuun! henkilöstökysely ja etätyö
Tiedätkö, miten työntekijäsi voivat etätöissä? Luotaimen uudella etätyökyselyllä tähän saadaan vastauksia. Lue lisää

Ensimetrin tukemat Yrittäjä coaching ryhmät ovat alkaneet, seuraavassa ryhmässä, joka alkaa Tampereella 16.9. klo 9.00 - 10.30 on tilaa. Kysy lisää: marjo.ronka@luotain.net
Coachingissa saat tukea yrittäjänä toimimiseen sekä oman liiketoimintasi kehittämiseen. Kysy ryhmistä ja ilmoittaudu mukaan. Ensimmäisen tilikauden yrittäjät saavat coachingin maksutta. Lue lisää

Luotain on kehittänyt etänä tarjottavia palveluita.
Etäjohtaminen-, Voi hyvin etätyössä-, Etätyö sujumaan - valmennukset toimivat hienosti työn tekemisen tukena. Myös Työnohjaus ja coaching palvelut onnistuvat hyvin myös Teamsillä tai Zoomilla. Luotaimella myös useita verkkokursseja, jotka sopivat hyvin omaehtoiseen opiskeluun. Käy kurkkaamassa. Lue lisää

Luotaimessa alkaa tuotekehittäjäksi palvelumuotoilumenetelmin valmennus 22.9.2020 – 21.12.2021. VIELÄ MUUTAMA PAIKKA VAPAANA
Valmennuksen tavoitteena on antaa osallistujille tietoja ja taitoja kehittää osallistavasti organisaation palveluita asiakastarpeista ja liiketoiminnallisista tavoitteista käsin. Lue lisää ja kysy lisätietoja

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää