Posted on

Työstressi kuriin

Pian blogi on julkaistu Oppia.fi blogissa 21.2.2019

Muista huolehtia palautumisesta

Emme voi aina vaikuttaa kaikkiin stressaaviin asioihin.

Tosiasia on, että lähes jokainen kokee työstressiä joskus. Hyvää ajankäyttöön liittyvää stressiä on sellainen sopiva paine, jonka melko moni tunnustaa toisinaan tarvitsevansa, jotta saa asiat tehdyksi. Huonoa stressiä on taas sellainen, joka on jatkuvaa ahdistusta. Liiallinen stressi nakertaa pitkään jatkuessaan terveyttä ja itseluottamusta.

Hyvä olisi, jos pääsääntöisesti olisi tunne, että kaikilla asioilla on aikansa ja paikkansa ja oleminen on rentoa, vaikka tekemistä olisikin paljon. Suuren työmäärän keskellä tärkeitä kysymyksiä ovat muun muassa, millä onnistumistani mitataan, paljonko ko. asioihin ollaan valmiita/on mahdollista panostaa ja mistä luovutaan -ainakin osaksi aikaa. Usein arkea helpottaa, kun valinnat on aidosti keskusteltu ja kaikki asianosaiset ovat yhtä mieltä siitä, mitä ollaan sovittu.

Työnilo helpottaa ja tehostaa työntekoa monin eri tavoin. Kun työssään kokee iloa, tulkitsee ihmisten sanomisia ja työpaikan tapahtumia valoisasti. Oman työn tarkastelussa näkee enemmän mahdollista ja yhteistyö toisten kanssa on sujuvaa.

Tärkeää on myös huolehtia palautumisesta. Työhön liittyvä kiireen tunne, priorisoinnin haasteet ja tunne siitä, että asiat eivät ole hallinnassa, vaikuttavat helposti kaikkiin elämämme osa-alueisiin. Jos tiedät, mitä haasteita omassa ajankäytössäsi ja työtavoissasi on ja osaat toimia tehokkaasti silloin, kun on työn aika, tekemättömät työt eivät vapaa-ajallakaan paina mieltä. Oppimalla tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan luot vahvan perustan tehokkuudelle. Työpäivien jatkuva venyttäminen ei ole pidemmän päälle hyvä idea.

Tehokkuuteen vaikuttaa moni asia. Tehokkaaseen tekemiseen ja ajanhallintaan on tarjolla erittäin toimivia työkaluja. Niitä kannattaa pysähtyä opettelemaan. Tärkeintä on, että voisit tehdä työtäsi rennolla otteella ja hyvillä mielin.

Rentoa työpäivää!

Pia Vilanen, toimitusjohtaja, Luotain Consulting Oy

Seuraava Luotaimen Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus pidetään Tampereella 19.3. Haluaisitko sinä lähteä valmennukseen mukaan? Valmentajana toimii loistava ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja Tuula Kiuru-Ahvonen. Valmennuksessa saat myös oman Henkilökohtainen tehokkuus® -profiilisi, joka auttaa sinua tiedostamaan oman ajankäyttösi avainalueet. Lue valmennuksesta lisää tästä

 

Tags: , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

HR Ammattilaisille suunnattu tapahtuma 8.3.2019 klo 13.00 - 16.00 Luotaimessa.
Luotain esittelee toimintaansa -tutustu Luotaimen palveluihin ja tapaa valmentajia ja työnohjaajia. ilmoittaudu mukaan 22.2.2019 mennessä. Katso tapahtumasivu tästä ja kysy lisää!

Luotain tuottaa yhteistyössä TEM:n ja SITRA:n kanssa kaksi yrityskiihdyttämöä, jossa mukana 20 organisaatiota. Kiihdyttämö nyt käynnissä.
Nyt mahdollisuus hakea mukaan uuteen verkosto-ohjelmaan. Kysy lisää: info@luotain.net

Luotaimen Katrina Kuusela ja Tuula Savolainen puhumassa Tampere-Talossa työyhteisösovittelusta
Luotaimen valmentajat Tuula Savolainen ja Katrina Kuusela puhumassa Sosiaalialan asiantuntijapäivillä työyhteisösovittelusta 5.-6.3.2019, Tampere-talossa Lähde mukaan. Katso tilaisuus tästä!

ELYN KONSULTAATIOLLA VAUHTIA KASVUUN!
LUOTAIN valittu ELY-keskuksen yritysten kasvuvalmiuksien ja liiketoiminnan uudistumisen kehittämisen palveluntuottajaksi. Kysy miten sinä voisit saada apua liiketoimintasi kehittämiseen Elyn tuella: info@luotain.net

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää

Hyvinvointiblogissa