Posted on

Työnohjaus auttaa näkemään kauas

DSC00246Työn arki täytyy usein kymmenistä päällekkäisistä asioista. Täytyy pystyä ratkaisemaan käytännöllisiä ja usein myös ihmissuhteisiin liittyviä tunnepitoisia tilanteita. Joskus työn arjesta selviytyminen menee suunnittelun ja kehittämisen edelle. On vaikea löytää aikaa ja voimavaroja sen miettimiseen, miten asiat voisi tehdä viisaammin. Miten voisimme kehittää työtämme? Miten voisimme auttaa jokaista osallistumaan ja motivoitumaan? Miten voisimme ratkaista kiperät tilanteet työntekijöitä arvostavalla tavalla?

Työnohjaus auttaa näissä kaikissa kysymyksissä. Työnohjauksessa kokonaisuudet jäsentyvät ja tavoitteet kirkastuvat. Tulee selkeätä näkemystä siihen, mikä onkaan tässä tilanteessa tärkeintä. Sen jälkeen päätösten teko on huomattavasti helpompaa. Päätösten tehtävä on palvella tavoitteellista, johdonmukaista tekemistä. Tavoitteiden selkiytyminen tekee työnohjauksesta hyvin vaikuttavaa työtä.

Luotaimen työnohjaukset ovat voimavara- ja ratkaisukeskeisiä. Tämä tarkoittaa tulevaisuuteen suuntautuvaa, arvostavaa työotetta. Uskomme, että jokaisessa yhteisössä ja yksilössä on viisautta, tietoa ja taitoa. Ihmistä arvostava työote toimii niin työntekijöiden kesken kuin asiakkaidenkin kanssa, se luo yhteistyötä ja hyvinvointia. Arvostava ja lämminhenkinen työnohjausote on ollut työmme kantava periaate alusta lähtien.

Luotaimen työnohjaus on myös suunnitelmallista. Tämä tarkoittaa, että luomme asiakkaan kanssa yhdessä työnohjaukselle tavoitteet, joiden toteutumista seurataan systemaattisesti keräämällä palautetta. Suunnitelmallisuus tarkoittaa organisaation kannalta myös sitä, että otamme työnohjauksessa huomioon koko organisaation tavoitteet ja toimintamallit. Työnohjaus organisaation sisällä eri ryhmissä noudattaa samoja periaatteita ja luo pohjaa kestävälle kehittämiselle ja yhteistyölle koko talossa.

Vuosien varrella olemme saaneet seurata monen asiakasorganisaatiomme kehittymistä ja kasvamista. Ei ole liioiteltua sanoa, että työnohjaus auttaa näkemään kauas. Ja kun asioita käsitellään myönteisten tavoitteiden näkökulmasta on hyvin mahdollista, että kaukana näkyy hyvä tulevaisuus.

Pia Vilanen, Toimitusjohtaja, työnohjaajaSTOry ja johdon työnohjaaja MasterCSLE

Luotain Consulting Oy

verkkolehtiArtikkeli on julkaistu Luotaimen  TYÖNOHJAUS&COACHING  asiakaslehdessä, joka julkaistiin helmikuun 2016 alussa. Lue lehteä tästä.

 

 

 

 

Tags: , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

Luotaimessa englanninkieliset valmennuspalvelut vahvistuvat
Tiesitkö, että Luotaimesta on mahdollista tilata työkielenään englantia käyttäville ryhmille mm. tiimivalmennusta, johdonvalmennusta, työyhteisösovittelua tai vaikka mindfulness kursseja

Luotain mukana syksyllä mm. Work Goes Happy tapahtumassa Tampereen Varalan Urheiluopistolla 4.10.2019 "unelmien työpäivänä"
Mukana Luotaimesta monia valmentajia. Tällä kertaa puheenvuoromme pitää Tuula Kiuru-Ahvonen. Tapahtuma striimataan 15 000 osallistujalle ympäri Suomen.

UUTTA! Luotaimen työhyvinvointivalmentajan ja työterveyspsykologin työhyvinvointiohjelma starttaa toukokuussa
Nyt mahdollisuus saada tukea omaan hyvinvointiin ihan uudella ja innostavalla tavalla. Ohjelmassa mukana myös firstbeat mittaus. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää

Hyvinvointiblogissa