Posted on

Työnantajabrändi

Millaisen työnantajabrändin sinä rakennat?

Family sitting in hammock

Yrityksissä hiotaan kilpailuetuja, erottautumista ja panostetaan asiakaskokemukseen. Brändi halutaan johtaa sellaiseksi, että sen kuullessaan asiakkaalle syntyy tietty mielikuva, luottamus ja ostohalu. Ajatuksissa ovat asiakkaat, hyvä niin.

 

Uusi sukupolvi muuttaa maailmaa.

Olisiko vihdoinkin aika vahvistaa radikaalisti brändiä suhteessa työnantajakuvaan? Tiedämme, että nuoremmilla sukupolvilla on halu tehdä työtä, jolla on merkitystä ja halu työskennellä yrityksessä, jonka arvot vastaavat heidän omia arvojaan. Tiedetään, että identiteetti rakentuu tänään pääosin muista tekijöistä kuin työstä. Päivittelemällä nuorempien erilaisia asenteita ja sitoutumattomuutta ei edistetä mitään. Kannattaisi katsoa asiaa brändin näkökulmasta. Millainen työpaikka imee hyviä tekijöitä?

 

Uskallammeko muotoilla työtä sen tekijöiden elämäntilanteeseen sopivammaksi?

Perhe ja oma aika ovat nousussa. Onko yrityksemme perhemyönteinen? Millainen maine meillä on perheellisille työntekijöille? Voisimmeko kehittää kilpailuedun tästä näkökulmasta? Uskallammeko muotoilla työtä sen tekijöiden elämäntilanteeseen sopivammaksi ja mitä se maksaa, mikä voisi olla panostuotos -suhde? Olisiko mahdollista tukea intohimoa työhön ja mahdollistaa samalla hyvä äitiys tai isyys? Onnistuneella, kiinnostavalla ratkaisulla viestitään yrityksen arvoista, ei vain työsuhde-eduista.

Entä työaikakysymys laajemmin? Voisi hyvinkin löytyä yksilöllisiä työnantajalle ja työntekijälle mielekkäitä työaikoihin liittyviä ratkaisuja. Uudistumista tosin estävät vielä vanhakantaiset näkemykset niin ammattiyhdistysliikkeessä kuin lainsäätäjienkin piirissä. Ei uskoisi, että eletään 2000-luvulla, yksilöllisyys ja projektimaisuus kun ovat tärkeitä tekijöitä potentiaaleille työntekijöille.

 

Jos yrityksen kotisivut rakennettaisiin asiakasnäkökulman lisäksi vetovoimaisen työnantajakuvan idealle, se olisi jo sinällään kilpailuetu

Uudistuvassa työelämässä puhuttavat asian omistajuus, autonomia ja innostus. Oman työpanoksen yhteys isompiin tavoitteisiin nähdään tärkeänä.  Ilmastomuutos, vastuullisuus ja eettisyys vahvistuvat ihmisten arvoasteikossa – Niin paljon mahdollisuuksia ja elementtejä löytää kilpailuetuja ja kehittää vetovoimaista työnantajabrändiä! Edellä mainitut asiat ovat valovuosien päässä keskustelusta, jossa haikaillaan vielä pitämättömien sairauslomien perään.

Viimeinen pointti. Jos yrityksen kotisivut rakennettaisiin asiakasnäkökulman lisäksi vetovoimaisen työnantajakuvan idealle, se olisi jo sinällään kilpailuetu edellyttäen, että annettu kuva on totta. Niin vähän työnantajabrändin johtaminen näkyy yritysten viestinnässä muutamaa iloista poikkeusta lukuun ottamatta.

 

Merja Talkio-Vilanen

Luotain Consulting Oy

Yritysjohdon valmentaja,

ELY-keskuksen hyväksymä asiantuntija Pk-yritysten kasvuvalmiuksien ja liiketoiminnan uudistumisen kehittäminen

Tags: , , , , ,


One thought on “Työnantajabrändi

  1. Työnantajabrändin merkitys näkyy jo hyvin asiaktuntijaorganisaatioissa. Ilokseni olen pannut merkille, että työnantajabrändiä näkyy jo perinteisissäkin yrityksissä. Tärkein tekijä työnantajabrändin rakentamisen aloittamisen kannalta on mielestäni yrityksen johdon, hallituksen, omistajatahojen todellinen sitoutuminen henkilöstön hyvinvointiin ja sen kehittämiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

Luotaimessa alkaa koulutus 14.1.2020 johtaja- ja päällikkö asemassa oleville henkilöille
Koulutuksen tavoitteena on antaa johtaja- tai päällikkö asemassa olevalle henkilölle valmiuksia johtaa organisaatiotaan myös muutostilanteissa. Strateginen osaaminen, henkilöstöjohtaminen, talouden tunnusluvut ja kannattavuus ovat tässä koulutuksessa keskiössä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Luotain mukana syksyllä mm. Work Goes Happy tapahtumassa Tampereen Varalan Urheiluopistolla 4.10.2019 "unelmien työpäivänä"
Mukana Luotaimesta monia valmentajia. Tällä kertaa puheenvuoromme pitää Tuula Kiuru-Ahvonen. Tapahtuma striimataan 15 000 osallistujalle ympäri Suomen.

UUTTA! Luotaimen työhyvinvointivalmentajan ja työterveyspsykologin työhyvinvointiohjelma starttaa toukokuussa
Nyt mahdollisuus saada tukea omaan hyvinvointiin ihan uudella ja innostavalla tavalla. Ohjelmassa mukana myös firstbeat mittaus. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää