Posted on

Tavatonta ajattelua tarvitaan nyt

Luotain on verkostoitunut laajalti. Kuulumme mm. BNI verkostoon (Business Network International). Professori ja innovaatio- ja luovuustutkija Alf Rehn esiintyi BNI verkostoitumistilaisuudessa 20.5.2020 peräänkuuluttaen ”tavattoman ajattelun tarvetta”. BNI:n koko idea perustuu siihen, että kun autat toisia omassa liiketoiminnassaan, hekin todennäköisesti haluavat auttaa sinua. Olen itse toiminut yrittäjänä 12 vuotta ja kokenut yrittäjyyden ylipäänsä tästä syystä mielekkäänä tapana elää omaa elämääni. Minua on autettu usein ja olen pyrkinyt myös itse auttamaan muita.

Olen samaa mieltä Alf Rehnin kanssa siitä, että tavatonta ajattelua tarvitaan erityisesti juuri nyt. Mistä löytyvät ne tavattomat tyypit, jotka uskaltavat ajatella uudella tavalla – olla jopa hieman hulluja. Minusta, sinusta, vierestäsi ja hänen vierestään – toivottavasti.

Nyt ei kannata olla niin normien ja standardien armoilla ja tehdä vain niitä asioita, joita sinulta odotetaan ja muutkin tekevät. Uskalla ajatella! Nyt kannattaa kyseenalaistaa vanhoja uskomuksia. Maailma muuttui nopeasti Covid-19:n myötä eikä se enää palaa siihen, mikä se oli aiemmin. Sen sijaan syntyy paljon uutta hyvää liiketoimintaa ja samoin kuin uusia tapoja ylipäänsä elää ja vaikuttaa ympäröivään maailmaamme.

Kehitä uteliaisuuttasi 

  • Nyt kannattaa ympäröidä itsensä erilaisilla ihmisillä. Uusien ja eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa perspektiivit laajenevat. Kuka tai ketkä tukevat oman ajattelusi äärirajoille menemistä parhaiten?
  • Älä filtteröi liikaa sitä, mitä luet. Jäät helposti itseänsä vahvistavan tarinan sisään, joka vain vahvistaa maailmankuvasi pysyvyyttä. Löydät uutta ja yllättävää, kun luet jotain sellaista, jota yleensä et lukisi tai kuuntelisi.

Rohkeus toimia

  • Täyttä varmuutta yrittäjällä ei ole koskaan. On uskallauduttava kokeilemaan ja testaamaan. On myös uskallettava olla itsepäinen. On uskottava ideaan, vaikka muut olisivat eri mieltä. Pidä kiinni siitä, mihin uskot. Toki uusia päätöksiäkin on tehtävä. Mutta tee uusi päätös vasta, kun olet itse vakuuttunut siitä, että tämä ei toimi sittenkään.
  • Ajoitus on kaikki kaikessa. Tartu tilaisuuteen. Ole rohkea ja toimi!

Lähde mukaan erilaisiin ryhmiin

  • Olen itse pyrkinyt lähtemään mukaan erilaisiin ryhmiin ja verkostoitumaan muiden kanssa. Olemme mukana niin BNI:ssä, MLP:ssä kun Valomossakin. Olemme tehneet vuosien varrella yhteistyötä niin yrityskummien kun viranomaistenkin kanssa. Teemme työtä muiden organisaatioiden kanssa, kehitämme ja kehitymme yhdessä. Pyrimme myös itse kannustamaan yrittäjiä kehittymään yhdessä. Olemme järjestäneet erilaisia yrityskiihdyttämöjä, uusille asiakasmarkkinoille ryhmähankkeita ja muita tilaisuuksia, jossa yrittäjät voivat oppia ja kehittää liiketoimintaa myös yhdessä.

Tällä kertaa olemme kehittäneet Ensimetrin kanssa yrittäjien coaching palvelun, jossa yrittäjät tapaavat pienryhmissä toisiansa kahden viikon välein 3 kk:n ajan yhteensä 6 kertaa. Ensimetri kustantaa palvelun.

Yrittäjän coachingissa saat poikkeustilanteessa käytännön työkaluja yrittäjyyteen ja omaan elämääsi. Coachingissa saadaan tukea yrittäjänä toimimiseen ja oman liiketoiminnan kehittämiseen. Coach auttaa ottamaan käyttöön oman potentiaalin ja tarttumaan toimeen. Ryhmä tarjoaa yrittäjälle myös uusia yrittäjäverkostoja, tietoa, ideoita ja vertaistukea. Luotaimen yrittäjien coaching-ryhmiä tuottavat liiketoiminnan kehittämisen ammattilaiset, jotka ovat taustaltaan myös itse yrittäjiä. Tehtävään valitut henkilöt ovat koulutettuja coacheja ja johdon työnohjaajia. Mikä parasta, tämä kaikki on yrittäjälle maksutonta.

Coaching käytännössä:

Ohjausistunnot kestävät 1,5 tuntia/kerta ja ne pidetään 2 viikon välein Luotaimen etätyökalun välityksellä. Luotaimen etätyökaluja voi käyttää millä tahansa päätelaitteella (puhelin, padi tai tietokone) ja käyttö on helppoa. Mitään erillisiä asennuksia ei tarvita. Tapaamisia on yhteensä 6 kertaa. Tapaamisten aikataulu sovitaan yhdessä ryhmän kesken.

Coachingin tarkemmat tavoitteet asetetaan osallistujan ja ryhmän kanssa yhteistyössä. Ohjauksessa yrittäjä saa tukea, mahdollisuuden purkaa kokemustaan ja vinkkejä oman hyvinvointinsa lisäämiseksi. Ryhmässä pohditaan liiketoiminnan fokusta, kannattavuutta ja strategiaa, jolla kannattaa edetä nyt.

Coaching auttaa tarttumaan toimeen ja tekemään ratkaisuja, jotka auttavat yrittäjää lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Ohjauksessa yrittäjä saa ajantasaista tietoa, oivalluksia ja ideoita omaan liiketoimintaansa ja ennen kaikkea tukea ja kannustusta. Coaching tukee tutkitusti osallistujan ammatillista kasvua ja hyvinvointia.

 

Ensimmäistä tilikauttaan käyvät yrittäjät voivat saada palvelun maksutta.

Ota yhteyttä, ilmoittaudu ja kysy lisää
Pia Vilanen, Toimitusjohtaja Luotain Consulting Oy
pia.vilanen@luotain.net-044 – 2832673

 

Tags: , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

Työnimuun! henkilöstökysely ja etätyö
Tiedätkö, miten työntekijäsi voivat etätöissä? Luotaimen uudella etätyökyselyllä tähän saadaan vastauksia. Lue lisää

Ensimetrin tukemat Yrittäjä coaching ryhmät ovat alkaneet, seuraavassa ryhmässä, joka alkaa Tampereella 16.9. klo 9.00 - 10.30 on tilaa. Kysy lisää: marjo.ronka@luotain.net
Coachingissa saat tukea yrittäjänä toimimiseen sekä oman liiketoimintasi kehittämiseen. Kysy ryhmistä ja ilmoittaudu mukaan. Ensimmäisen tilikauden yrittäjät saavat coachingin maksutta. Lue lisää

Luotain on kehittänyt etänä tarjottavia palveluita.
Etäjohtaminen-, Voi hyvin etätyössä-, Etätyö sujumaan - valmennukset toimivat hienosti työn tekemisen tukena. Myös Työnohjaus ja coaching palvelut onnistuvat hyvin myös Teamsillä tai Zoomilla. Luotaimella myös useita verkkokursseja, jotka sopivat hyvin omaehtoiseen opiskeluun. Käy kurkkaamassa. Lue lisää

Luotaimessa alkaa tuotekehittäjäksi palvelumuotoilumenetelmin valmennus 22.9.2020 – 21.12.2021. VIELÄ MUUTAMA PAIKKA VAPAANA
Valmennuksen tavoitteena on antaa osallistujille tietoja ja taitoja kehittää osallistavasti organisaation palveluita asiakastarpeista ja liiketoiminnallisista tavoitteista käsin. Lue lisää ja kysy lisätietoja

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää