Työhyvinvointipalveluita

Luotain järjestää monenlaisia työhyvinvointiohjelmia, kursseja, ja osallistavia luentoja. Tutustu alla oleviin palveluihin ja pyydä tarjous omalle työyhteisöllesi.

Tiedätkö miten voit itse vaikuttaa omaan työhyvinvointiisi sekä työssä että vapaalla. Pienilläkin muutoksilla voit vaikuttaa keskittymiskykyysi, unenlaatuusi ja hyvinvointiisi laajemmin.
Hyvän palautumisen tilan tunnistaa esimerkiksi siitä, että työvuoron jälkeen jaksat puuhailla itsellesi tärkeitä asioita.

Kaikki työhyvinvointivalmennuksemme räätälöidään yritykselle sopivaksi kokonaisuudeksi. Laajuudet vaihtelevat muutaman tunnin luennosta kahdeksan viikon tai kuuden kuukauden hyvinvointiohjelmaan asti.

Nyt pandemian aikaan työhyvinvointivalmennukset ja luennot järjestetään etätyökaluilla Teams:llä tai Zoom:lla asiakkaan toiveen mukaisesti. Luotaimen etätyökaluja voi käyttää millä tahansa päätelaitteella (puhelin, padi tai tietokone) ja käyttö on helppoa. Mitään erillisiä asennuksia ei tarvita.

 

Työhyvinvointi etätyössä

Kuvaus:
Voi hyvin etätyössä -etävalmennus Teams:llä tai Zoom:lla. Valmennus räätälöidään tilaajan toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaisesti. Luotaimen etätyökalut ovat helppokäyttöisiä ja tietoturvasta on huolehdittu hyvin. Luento on pituudeltaan 60 min. Luennon jälkeen 15-30 min ajan osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja keskustella aiheeseen liittyen .

Sisältö:
Asiantuntijaluento hyvinvointi etätyössä
–  miten huolehdit hyvinvoinnista etätyössä
–  etätyön organisointi
–  päivän rytmittäminen etätyössä
–  omatoimisia työkaluja hyvinvoinnista huolehtimiseen
–  mindfulness-harjoitus

Tietoja valmentajasta:

Raisa Nissinen
Ratkaisukeskeinen työnohjaajaSTOry, johdon työnohjaaja Master-CSLE®, psykiatrinen sairaanhoitaja, työyhteisö- ja esimiesvalmentaja,  EverythingDISC Certified Trainer Mindfulness -ohjaaja koulutuksessa

Erittäin paljon valmennus- ja koulutuskokemusta työhyvinvointiin liittyen. Raisa on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, vuorovaikutus- valmentaja ja erittäin kokenut henkilöstön ja johdon työnohjaaja. Raisa on myös kokenut Arvostava työyhteisö™-valmentaja ja johdon valmentaja. Raisalla on erittäin hyvät asiakaspalautteet.

Kysy tarjous!

 

Palautumisluento

Kuvaus:
Tiesitkö, että voit itse vaikuttaa omaan palautumiseesi pienilläkin muutoksilla ja vaikuttaa myös unenlaatuusi? Hyvin palautuneena olemme virkeitä, innostuneita ja toiset huomioonottavia. Hyvän palautumisen tilan tunnistaa esimerkiksi siitä, että työvuoron jälkeen jaksat puuhailla itsellesi tärkeitä asioita. Palautuminen voidaan määritellä elpymiseksi.

Nykyinen hektinen työelämä laittaa palautumiskykymme koetukselle.
Valmennuksessa saat tietoa palautumisen merkityksestä omalle hyvinvoinnillesi niin töissä kuin vapaallakin. Saat käytännön keinoja ja vinkkejä, miten voit edesauttaa omaa palautumistasi.
Valmennuksen pitävät koulutetut palautumisohjaajat.

Sisältö:

Palautuneena voit hyvin
• Joustavuus, empatia, moraali, tunnereaktioiden säätely ja luova ajattelu edellyttävät riittävästi unta ja stressin säätelyä. Pulmat palautumisessa näkyvät usein unen laadussa.
• Myös työpäivän aikana voi olla palauttavia hetkiä, kunhan muistaa tauot.
• Palautuminen on aktiivista toimintaa. Pelkkä lepäily ei useinkaan riitä palautumiseen.

Näitä käsittelemme valmennuksessa:
▪ Mikä on itse aiheutettu keskittymiskyvyn häiriö ADT ja miten se taltutetaan?
▪ Mitä jatkuvien keskeytysten ja multitaskaamisen tilalle työssä?
▪ Mitä ovat mikrotauot työpäivän aikana ja miten ne tukevat palautumista?
▪ Mitkä ovat juuri minulle sopivat keinot edesauttaa palautumista vapaa-aikana?
▪ Miten lisään myötätuntoista suhtautumista itseeni?
▪ Käytännöllisiä ja helppoja rauhoittumis- ja rentoutumiskeinoja arkeen.

Tietoa valmentajista:

Päivi Seppälä
Erikoistunut työkykyjohtamiseen ja työhyvinvointiasioihin. Hänellä on pitkä kokemus vaativaa ja nopeatahtista työtä tekevien asiantuntijoiden esimiestyöstä sekä johtamisesta STT:n HR-päällikkönä. Taustaltaan hän on journalisti. Päivi on myös palautumisohjaaja. Päivi uskoo vahvasti siihen, että laadukas johtaminen ja huolenpito työntekijöistä ovat olennaisia tekijöitä työn sujumiselle ja hyvälle laadulle. Osaamistaan työkykyjohtamisessa ja varhaisessa välittämisessä hän on syventänyt opiskelemalla Henkilöstöpäällikön erikoisammattitutkinnon ja Työkykymestarikurssin.

 

Tuula Savolainen
Voimavarakeskeinen Työnohjaaja, Työyhteisösovittelija, Mindfulness -ohjaaja, Työyhteisö- ja esimiesvalmentaja. Terveydenhuollon opettaja, sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija. Tuula on palkittu aikaisemmalla työurallaan mm. mm. vuoden työhyvinvointiteosta ja vuoden hoivayrittäjänä. Esimiestyö  ja tiimien rakentaminen ja kehittäminen ovat hänen vahvaa osaamisaluettaan. Hän katsoo asioita työhyvinvoinnin  näkökulmasta ja näkee sen osana yrityksen/työyhteisön menestystä.

Kysy tarjous!

 

Työhyvinvointiohjelma

Kuvaus:
Sis. 6 valmennuspäivää sekä lisäksi henkilökohtainen työnohjaus /coaching 2*60 min, henkilökohtaisen stressi- ja voimavarat® -profiilin ja kotiharjoitteluun mindfulness CD:t. 

Valmennusohjelma vaikuttaa työssä jaksamiseen, lisää stressin hallinta- ja ehkäisykeinoja sekä lisää voimavaroja ja myönteisyyttä. Valmennusohjelmassa käytetään apuna Mindfulness harjoituksia. Valmennusohjelman vaikuttavuus on ollut erittäin hyvällä tasolla. Valmennuspäivien kesto on aina 4h.

Sisältö:

 1. Hyvinvoinnin rakennuspalikat ja Mindfulness harjoitusten aloittaminen
 2. Hallintavoimavarat ja stressinehkäisy. Mindfulness työelämässä ja arjessa.
 3. Ihmissuhteisiin liittyviin hallintavoimavarat, ongelmanratkaisutaidot ja ratkaisukeskeisyys. Mindfulness ja tunnetaidot.
 4. Vahvuuskartoitus. Vahvuuksista voimaantumisen tielle. Mindfulness harjoitukset.
 5. Vahvuuksien laajempi käyttö ja jalostaminen. Mindfulness asenne ja myötätunto itseä kohtaan.
 6. Stressinkäsittelykeinot ja stressin ehkäisy. Mindfulness asenne.

Tietoa valmentajasta:

Tuula Kiuru-Ahvonen
VTM, työnohjaaja STOry, johdon työnohjaaja MasterCSLE, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness –ohjaaja, defusing- ja debriefing-ohjaaja, työyhteisö- ja esimiesvalmentaja.

Tuula on ollut työelämässä yli 30 vuotta hyvin monenlaisissa rooleissa ja tehtävissä: työntekijänä, päällikkönä, esimiehenä, johtajana, yrittäjänä, hallituksissa ja johtoryhmissä. Kaikkia hänen töitään on yhdistänyt toisaalta kiinnostus ihmisiin, ihmisten motivaatiotekijöihin, esimiestyöhön sekä toisaalta vastuunotto ja kehittäminen sekä näiden edellytysten vahvistaminen työyhteisöissä. Vuodesta 2009 lähtien hän on keskittynyt työyhteisöjen, henkilöstön ja johdon kehittämiseen. Mindfulness ohjaajana Tuula on toiminut laajalti jo vuodesta 2011 lähtien. Ratkes ry:n, Suomen Työnohjaajat ry:n jäsen ja Suomen Coachingyhdistys ry:n jäsen. Tuulalla on erittäin hyvät asiakaspalautteet.

Kysy tarjous!

 

Pyydä alla olevalla lomakkeella tarjous

Kirjaa lomakkeelle minkätyyppisestä työyvinvointiohjelmasta/ luennosta olet kiinnostunut muut kommentit kohtaan

  Osallistujan nimi *

  Organisaatio

  Osallistujan sähköposti *

  Erityisruokavalio

  Laskutusosoite *

  Muut kommentit

  HALUATKO TIETÄÄ LISÄÄ

  Mitä mindfulness on?

  Länsimaisen lääketieteen piirissä mindfulness:ia on tutkittu ja käytetty noin parinkymmenen vuoden ajan. Tutkimuksen pioneerina voidaan pitää Massachusettsin yliopistossa työskentelevää Jon Kabat-Zinniä. Hän kehitti kahdeksan viikkoa kestävän ohjelman, joka tuli tunnetuksi nimellä Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR, tietoiseen läsnäoloon perustuva stressinhallinta).

  Mindfulness :ssa on kyse pysähtymisestä havannoimaan Mindfulness:ssa on kyse  pysähtymisestä havainnoimaan hetkeä sellaisena kun se on. Huomio kiinnitettään mm. hengittämiseen. Mieleen nouseviin erilaisiin tunteisiin tai tapahtumiin ei reagoida, niitä havainnoidaan. Mindfulness harjoituksiin liittyy myös kehollisia harjoituksia, jotka auttavat tunnustelemaan kehoa uudella tavalla.

  Säännöllinen harjoittelu saa aikaan myös fysiologisia muutoksia Säännöllisen harjoittelun on havaittu muuttavan aivorakenteita. Suomen lääkärilehden artikkelin (Suomen Lääkärilehti 1–2/2008 vsk 63) mukaan menetelmä vaikuttaa myös fysiologisiin ominaisuuksiin  mm. aivojen sähköiseen toimintaan sekä aivokuoren rakenteeseen, autonomisen hermoston toimintaan ja hormonitoimintoihin.  Kun mieleen nouseviin tuntemuksiin ei reagoida, alkaa siis syntyä uusia hermoyhteyksiä ja mm. hormonitoiminta muuttuu.

  Mindfulness lisää stressinhallintakykyä ja vähentää murehtivia ajatuksia merkittävästi Tutkimusten mukaan mindfulness -taitojen harjoittelun teho perustuu parantuneeseen tunteiden prosessointikykyyn ja tämän kautta vahvistuneeseen stressinhallintakykyyn. Myös yleinen positiivinen mielentila lisääntyy. Edellä mainitussa Suomen lääkärilehden artikkelissa kuvattiin mm. tutkimusta, jossa havaittiin, että säännöllinen harjoittelu vähensi häiritseviä ja murehtivia ajatuksia merkittävästi.

  Mindfulness -vallankumouksellinen menetelmä Mindfulness -ohjaajana olen kohdannut monia ihmisiä, joita menetelmä on auttanut merkittävästi. Joillakin tämä on tarkoittanut työelämää haittaavien tunteiden vuoristoradan tasaantumista, joillakin työn kuormitus ja kokonaisvaltainen stressantuneisuus on lieventynyt, jollakin masennusoireet-, jollakin jännitysoireet ovat tasaantuneet.

  Työuupumus lyhentää elinikää Työssäjaksamisen kanssa kamppailu ei ole terveydellemme eduksi. Juuri julkaistun Työterveyslaitoksen ja Helsingin yliopiston yhteisen tutkimuksen mukaan (Iiris Hovatta ja Kirsi Ahola, 2012) työuupumus lyhentää telomeerejä. Kromosomien päät, joita kutsutaan telomeereiksi, lyhenevät jokaisen solun jakautumisen yhteydessä ja normaalitilanteessa telomeerien lyhentyminen onkin täysin luonnollinen ikääntymiseen liittyvä ihmisen ominaisuus.

  Mindfulness tukee hyvinvointia raivaamalla ajatuksista tilaa hyville hetkessä tapahtuville kokemuksille Länsimainen ihminen kohtaa melkoisen informaatiotulvan päivittäin ja korvien välissä surraa jatkuvasti kaikenmaailman asioita. Meillä, aika monella, taitaa olla myös taipumus epämääräiseen asioiden murehtimiseen ja höpötys, jota itsellemme korvien väliin tuotamme, ei aina ole edukkaimmasta päästä. Mindfulness auttaa juuri tähän.

  Opettelemalla käytännön menetelmiä pysäyttää jatkuva ajatuksen juoksu, auttaa keskittymään käsillä olevaan hetkeen ”makuihin, joita syön” ”ihmiseen, kenen seurassa olen” ”työtehtävään, joka juuri nyt on käsillä” …. Olen itse saanut mindfulness:sta paljon apua omaan hyvinvointiin ja nähnyt kuinka se käytännössä vaikuttaa myös toisiin ihmisiin. Suosittelen tutustumaan!

  Pia Vilanen, Toimitusjohtaja, valmentaja, Mindfulness ohjaaja. Luotain Consulting Oy

   

  Ajankohtaista

  Luotaimessa alkaa tuotekehittäjäksi palvelumuotoilumenetelmin valmennus 7.12.2020 – 24.3.2022.
  Valmennuksen tavoitteena on antaa osallistujille tietoja ja taitoja kehittää osallistavasti organisaation palveluita asiakastarpeista ja liiketoiminnallisista tavoitteista käsin. Lue lisää ja kysy lisätietoja

  Luotaimen uusi asiakaslehti 2020 on ilmestynyt!
  Lue lehti tästä

  Luotaimessa alkaa johtamisen ja yritysjohtamisen koulutusohjelma 9.12.2020 – 5.4.2022.
  Koulutuksen tavoitteena on antaa johtaja- tai päällikkö asemassa olevalle henkilölle valmiuksia kasvaa tehtävässään ja johtaa organisaatiotaan myös muutostilanteissa. Lue lisää ja kysy lisätietoja

  Työnimuun! henkilöstökysely ja etätyö
  Tiedätkö, miten työntekijäsi voivat etätöissä? Luotaimen uudella etätyökyselyllä tähän saadaan vastauksia. Lue lisää

  Luotain on kehittänyt etänä tarjottavia palveluita.
  Etäjohtaminen-, Voi hyvin etätyössä-, Etätyö sujumaan - valmennukset toimivat hienosti työn tekemisen tukena. Myös Työnohjaus ja coaching palvelut onnistuvat hyvin myös Teamsillä tai Zoomilla. Luotaimella myös useita verkkokursseja, jotka sopivat hyvin omaehtoiseen opiskeluun. Käy kurkkaamassa. Lue lisää

  Lehtiartikkeleja Luotaimesta

  Talouselämä 3.5.2019
  jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

  Helsingin Sanomat 6.4.2018
  Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

  Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
  Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

  JYTY-Lehti 5/2016
  Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

  PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
  Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

  JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
  Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

  QUESTBACK asiakaslehti
  Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää