TyöhyvinvointiohjelmaTyöhyvinvointia

Sis. 6 valmennuspäivää sekä lisäksi henkilökohtainen työnohjaus /coaching 2*60 min, henkilökohtaisen stressi- ja voimavarat® -profiilin ja kotiharjoitteluun mindfulness CD:t. 

Valmennusohjelma vaikuttaa työssä jaksamiseen, lisää stressin hallinta- ja ehkäisykeinoja sekä lisää voimavaroja ja myönteisyyttä. Valmennusohjelmassa käytetään apuna Mindfulness harjoituksia. Valmennusohjelman vaikuttavuus on ollut erittäin hyvällä tasolla.

Valmennuspäivien aihealueet (valmennuspäivä 4h):

  1. Hyvinvoinnin rakennuspalikat ja Mindfulness harjoitusten aloittaminen
  2. Hallintavoimavarat ja stressinehkäisy. Mindfulness työelämässä ja arjessa.
  3. Ihmissuhteisiin liittyviin hallintavoimavarat, ongelmanratkaisutaidot ja ratkaisukeskeisyys. Mindfulness ja tunnetaidot.
  4. Vahvuuskartoitus. Vahvuuksista voimaantumisen tielle. Mindfulness harjoitukset.
  5. Vahvuuksien laajempi käyttö ja jalostaminen. Mindfulness asenne ja myötätunto itseä kohtaan.
  6. Stressinkäsittelykeinot ja stressin ehkäisy. Mindfulness asenne.

Tietoja kouluttajista:

Pia Vilanen, toimitusjohtaja, kokenut työnohjaaja STOry, Johdon työnohjaaja CSLE®, Mindfulness –ohjaaja, Stressi- ja voimavarat® -valmentaja

Ota alla olevalla lomakkeella heti yhteyttä ja kysy palvelusta lisää!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

HALUATKO TIETÄÄ LISÄÄ

Mitä mindfulness on?

Länsimaisen lääketieteen piirissä mindfulness:ia on tutkittu ja käytetty noin parinkymmenen vuoden ajan. Tutkimuksen pioneerina voidaan pitää Massachusettsin yliopistossa työskentelevää Jon Kabat-Zinniä. Hän kehitti kahdeksan viikkoa kestävän ohjelman, joka tuli tunnetuksi nimellä Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR, tietoiseen läsnäoloon perustuva stressinhallinta).

Mindfulness :ssa on kyse pysähtymisestä havannoimaan Mindfulness:ssa on kyse  pysähtymisestä havainnoimaan hetkeä sellaisena kun se on. Huomio kiinnitettään mm. hengittämiseen. Mieleen nouseviin erilaisiin tunteisiin tai tapahtumiin ei reagoida, niitä havainnoidaan. Mindfulness harjoituksiin liittyy myös kehollisia harjoituksia, jotka auttavat tunnustelemaan kehoa uudella tavalla.

Säännöllinen harjoittelu saa aikaan myös fysiologisia muutoksia Säännöllisen harjoittelun on havaittu muuttavan aivorakenteita. Suomen lääkärilehden artikkelin (Suomen Lääkärilehti 1–2/2008 vsk 63) mukaan menetelmä vaikuttaa myös fysiologisiin ominaisuuksiin  mm. aivojen sähköiseen toimintaan sekä aivokuoren rakenteeseen, autonomisen hermoston toimintaan ja hormonitoimintoihin.  Kun mieleen nouseviin tuntemuksiin ei reagoida, alkaa siis syntyä uusia hermoyhteyksiä ja mm. hormonitoiminta muuttuu.

Mindfulness lisää stressinhallintakykyä ja vähentää murehtivia ajatuksia merkittävästi Tutkimusten mukaan mindfulness -taitojen harjoittelun teho perustuu parantuneeseen tunteiden prosessointikykyyn ja tämän kautta vahvistuneeseen stressinhallintakykyyn. Myös yleinen positiivinen mielentila lisääntyy. Edellä mainitussa Suomen lääkärilehden artikkelissa kuvattiin mm. tutkimusta, jossa havaittiin, että säännöllinen harjoittelu vähensi häiritseviä ja murehtivia ajatuksia merkittävästi.

Mindfulness -vallankumouksellinen menetelmä Mindfulness -ohjaajana olen kohdannut monia ihmisiä, joita menetelmä on auttanut merkittävästi. Joillakin tämä on tarkoittanut työelämää haittaavien tunteiden vuoristoradan tasaantumista, joillakin työn kuormitus ja kokonaisvaltainen stressantuneisuus on lieventynyt, jollakin masennusoireet-, jollakin jännitysoireet ovat tasaantuneet.

Työuupumus lyhentää elinikää Työssäjaksamisen kanssa kamppailu ei ole terveydellemme eduksi. Juuri julkaistun Työterveyslaitoksen ja Helsingin yliopiston yhteisen tutkimuksen mukaan (Iiris Hovatta ja Kirsi Ahola, 2012) työuupumus lyhentää telomeerejä. Kromosomien päät, joita kutsutaan telomeereiksi, lyhenevät jokaisen solun jakautumisen yhteydessä ja normaalitilanteessa telomeerien lyhentyminen onkin täysin luonnollinen ikääntymiseen liittyvä ihmisen ominaisuus.

Mindfulness tukee hyvinvointia raivaamalla ajatuksista tilaa hyville hetkessä tapahtuville kokemuksille Länsimainen ihminen kohtaa melkoisen informaatiotulvan päivittäin ja korvien välissä surraa jatkuvasti kaikenmaailman asioita. Meillä, aika monella, taitaa olla myös taipumus epämääräiseen asioiden murehtimiseen ja höpötys, jota itsellemme korvien väliin tuotamme, ei aina ole edukkaimmasta päästä. Mindfulness auttaa juuri tähän.

Opettelemalla käytännön menetelmiä pysäyttää jatkuva ajatuksen juoksu, auttaa keskittymään käsillä olevaan hetkeen ”makuihin, joita syön” ”ihmiseen, kenen seurassa olen” ”työtehtävään, joka juuri nyt on käsillä” …. Olen itse saanut mindfulness:sta paljon apua omaan hyvinvointiin ja nähnyt kuinka se käytännössä vaikuttaa myös toisiin ihmisiin. Suosittelen tutustumaan!

Pia Vilanen, Toimitusjohtaja, valmentaja, Mindfulness ohjaaja. Luotain Consulting Oy

 

Ajankohtaista

Tiedote Korona epidemiaan liittyen. Luotaimen palvelut tuotetaan etäyhteyksin
Luotaimen huipputyönohjaajien ja valmentajien työ jaktkuu. Koulutuksissa, työnohjauksissa ja coaching prosesseissa hyödynnetään helppokäyttöisiä etätyökaluja Lue lisää

Lähiesimiehen koulutus uusi ryhmä 7.5.2020 - 9.9.2021
Nyt mahdollisuus saada tukea omaan esimiestyöhön. Lähde mukaan esimieskoulutukseen, jossa on huippukouluttajat. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Luotaimessa alkaa koulutus 14.1.2020 johtaja- ja päällikkö asemassa oleville henkilöille .
Koulutuksen tavoitteena on antaa johtaja- tai päällikkö asemassa olevalle henkilölle valmiuksia johtaa organisaatiotaan myös muutostilanteissa. Strateginen osaaminen, henkilöstöjohtaminen, talouden tunnusluvut ja kannattavuus ovat tässä koulutuksessa keskiössä. Lue lisää ja kysy seuraavasta ryhmästä lisätietoja

Ensimetrin tukemat Yrittäjä coaching ryhmät alkavat
Coachingissa saat tukea yrittäjänä toimimiseen sekä oman liiketoimintasi kehittämiseen. Kysy ryhmistä ja ilmoittaudu mukaan info@luotain.net Lue lisää

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää