Butterblumen Meer auf einer WieseOnnistunut muutos -valmennus

Muutostilanteet ovat monilla työpaikoilla arkipäivää. Johto usein mietii, miten saada ihmiset mukaan muutokseen. Työyhteisössä muutos saattaa aiheuttaa epävarmuutta, pelkoa ja työtehon laskemista.

Onnistunut muutos –valmennuskokonaisuus auttaa koko työyhteisöä toteuttamaan muutoksen sujuvammin ja myönteisemmin. Muutostilanteissa tärkeää on jakaa riittävästi tietoa sekä antaa ihmisille mahdollisuus keskustella, osallistua ja sanoa mielipiteensä. Tämä keskustelu on hyvä toteuttaa ratkaisukeskeisessä, tulevaisuuteen ja mahdollisuuksiin suuntaavassa hengessä.

 

Luotaimen Onnistunut muutos –valmennuskokonaisuus on suunniteltu kolmiosaiseksi:

I Valmennus johdolle muutoksen johtamiseen:

–        tutkittua, käytännönläheistä tietoa sisäisestä motivaatiosta ja muutoksesta organisaatioissa painottuen ihmisten ajatteluun ja käyttäytymiseen muutostilanteissa

–       omaan muutosprosessiin valmentautumista.

Valmennuksen keskeisenä elementtinä on lisätä johdon tietoisuutta siitä, että ihmisten motivaation ja tarpeet huomioiva tapa toteuttaa muutos lisää prosessin sujuvuutta ja onnistumista merkittävästi. Valmennus on käytännönläheinen ja sen vetää kokenut johdon valmentaja/johdon työnohjaaja, jolla on käytännön kokemusta erilaisista muutosprosesseista. Tarkka sisältö räätälöidään organisaation tarpeiden mukaisesti.

II  kysely ja purku

Muutokseen liittyvä kysely antaa koko työyhteisölle mahdollisuuden kokea saavansa ajatuksiaan kuulluksi muutokseen liittyen. Kysely antaa johdolle tärkeää tietoa siitä, mihin heidän pitäisi kiinnittää muutoksessa ja siitä viestimisessä huomiota ja lisää johdon ja työntekijöiden välistä yhteistyötä. Kysely räätälöidään sopimuksen mukaan, usein sisältää ainakin mm. seuraavia aihepiirejä:

  • Mikä pelottaa? Mitkä asiat ovat mahdollisuuksia?
  • Mitä tietoa kaipaisit lisää?
  • Mihin asioihin olisi nyt tärkeintä kiinnittää huomiota?
  • Muutoksen toteuttamiseen ja töiden uudelleen organisointiin liittyvät kysymykset

III Valmennus koko työyhteisölle muutoksesta

Koko työyhteisölle järjestetään valmennustilaisuus, jossa käsitellään muutosprosessista nousevia asioita sekä keskustelutetaan ihmisiä heitä kuulevassa, myönteisessä hengessä kertomaan ajatuksistaan, huolistaan sekä myös niistä hyvistä mahdollisuuksista, jota muutos voi työyhteisöön tuoda.

  • Mitkä asiat muutostilanteessamme muuttuvat?
  • Miten voin itse valmistautua muutokseen ja selvitä siitä hyvin?
  • Miten työyhteisömme voi yhdessä selvitä muutoksessa?
  • Muutoksen mahdollisuudet ja konkreettiset ehdotukset

Valmennusten sisällöt ja aikataulut räätälöidään yrityskohtaisesti. Tuotamme palveluita pitkäaikaisena kumppanina tai yksittäisinä valmennuspäivinä tarpeen mukaan. Luotain tuottaa valmennuspalveluita koko Suomen alueella suurille ja pienille yrityksille, valtiolle ja kunnille/kaupungeille.  Valmentajamme ovat liiketoiminnan -, henkilöstön – ja johdon kehittämisen konkareita –työnohjaajia ja johdon työnohjaajia.

 

Ota alla olevalla lomakkeella yhteyttä, pyydä tarjous ja/tai kysy palvelusta lisää!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Ajankohtaista

Luotaimessa englanninkieliset valmennuspalvelut vahvistuvat
Tiesitkö, että Luotaimesta on mahdollista tilata työkielenään englantia käyttäville ryhmille mm. tiimivalmennusta, johdonvalmennusta, työyhteisösovittelua tai vaikka mindfulness kursseja

Luotain mukana syksyllä mm. Work Goes Happy tapahtumassa Tampereen Varalan Urheiluopistolla 4.10.2019 "unelmien työpäivänä"
Mukana Luotaimesta monia valmentajia. Tällä kertaa puheenvuoromme pitää Tuula Kiuru-Ahvonen. Tapahtuma striimataan 15 000 osallistujalle ympäri Suomen.

UUTTA! Luotaimen työhyvinvointivalmentajan ja työterveyspsykologin työhyvinvointiohjelma starttaa toukokuussa
Nyt mahdollisuus saada tukea omaan hyvinvointiin ihan uudella ja innostavalla tavalla. Ohjelmassa mukana myös firstbeat mittaus. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää