Liiketoiminnan kehittämisen palvelut

Konsultaatiopalvelut

Yritysten konsultaatiopalveluilla organisaatio saa avukseen kokeneen ja ammattitaitoisen liikkeenjohdon konsultin käytännön ongelmien ratkaisujen hakemisen tueksi. Valmennusten teemoina voivat olla esimerkiksi: taloussuunnittelu/talousjohtaminen, liiketoiminnan uudelleen suuntaaminen, tuotteistaminen, prosessien kehittäminen, digitaalisten palvelujen kehittäminen, markkinointistrategian uudistaminen.

TäsmäKoulutuspalvelut

Täsmäkoulutus on nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen muuttuu. Koulutus päivittää yrittäjän tai työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle. Koulutusten sisältö räätälöidään asiakasyrityksen tarpeiden mukaisesti. Koulutus kehittää ammattitaitoa tulevia työtehtäviä varten, sisältää tietopuolista opetusta sekä työssäoppimista.

Strategiakonsultointi

Strategiapajojen laajuus on usein 4 päivää. Palvelu sisältää strategian dokumentoinnin ja usien myös visualisoinnin. Mahdollisuus sähköiseen Stratool-työkalun käyttöön. Tutkimusten mukaan johtamisen suurimmat haasteet liittyvät strategian toteuttamiseen. Luotaimen strategiatyöskentelyn avainsanat ovat konkreettisuus, käytännönläheisyys ja ketteryys. Tuloksia syntyy, kun henkilöstö otetaan mukaan tulevaisuuden suunnitteluun

Räätälöidyt kyselyt ja kartoitukset

Luotaimessa kehitetty  henkilöstökysely perustuu uusimpaan tutkimustietoon. Ydinkäsitteenä on työn imu. Luotaimen henkilöstökyselyllä voidaan varmistaa, että hyvän työn imun, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin edellyttämät keskeiset voimavaratekijät ovat kunnossa. Kyselyn kysymykset pohjautuvat testattuihin mittareihin. Vahvistamista kaipaavia asioita voidaan yhdessä kehittää. Sähköinen kyselymme tarjoaa, nopean, tehokkaan ja taloudellisen tavan kerätä tietoa.

Mentorointi

Mentorointi on tiivistä yhdessä johdon kanssa kehittämistä. Mentori auttaa kartoittamaan ja tunnistamaan liiketoiminnan kehittämistarpeet. Mentori ja osallistujat keskustelevat ja tapaavat suunnitelman mukaan säännöllisesti. Organisaatiokohtaisessa mentorin valinnassa huomioidaan palveluntuottajan liiketoiminnan kehittämistarpeet. Mentorointi tapahtuu merkittäviltä osin kasvokkain, mutta yhteistyötä tehdään myös etäyhteyksien välityksellä.

RekryKoulutus

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos työnantaja ei löydä ammattitaitoisia työntekijöitä ja uutta henkilöstöä tarvitaan. RekryKoulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Kokonaisuus kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta. Koulutus antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeen mukaan