Posted on

Koulutuksella ja yhteistyöllä tuottavuutta!

Pentinkuva_2015Kululeikkauksia, säästöjä, tuottavuusloikkia, rakenneuudistuksia ja kestävyysvaje – näitä kaikkia olemme viime aikoina joutuneet kuulemaan ja pohtimaan tiedotusvälineissä. Onko hyvinvointivaltiomme perusta murenemassa? Toisaalta prof. Valtaoja toteaa Tekniikan päivillä, että Suomi on edelleen rikas maa. Kansainväliset tilastovertailut sijoittavat Suomen kärkipäähän monissa vertailuissa. Mistä siis on kyse?

Varsin yleisesti ollaan yhtä mieltä siitä, että Suomi on menettänyt kilpailukykyään kansainvälisillä markkinoilla ja samaan aikaan lisännyt huolettomasti yhteiskunnan kuluja. Kansakunta velkaantuu siis melkoista vauhtia, mutta korjaavista toimenpiteistä on vaikea päästä yhteisymmärrykseen. Demokratian hyväksymme, mutta päätöksenteko on vaikeaa ja hidasta.

Mahtaisiko vanhojen kokemusten muistelusta olla apua? Toimin lähes 30 vuotta vientiyrityksen hallinto/henkilöstöhallinnon tehtävissä. Suhdanteet vaihtelivat ja pienet ”kuopat” hoidettiin esim. henkilöstön lomautuksin. Isommissa strategiatason ongelmatilanteissa korjaavia toimenpiteitä haettiin alan kokeneilta konsulteilta, henkilöstön uudelleenkoulutuksesta, työaikapankeista, lomautuksista, uudelleen organisoinneista ja viimeksi irtisanomisista. Yt – neuvottelut olivat arkipäivää etenkin 90-luvun lamassa. Ratkaisuja oli kuitenkin pakko etsiä ja löytää nopeasti yhteisvoimin yrityksissä. Tuskin yhteistyökyky yrityksissä on mihinkään kadonnut – nyt vaan ongelmien syyt ainakin osittain ovat enemmän ulkoisia ja maailmanlaajuisia. Uusia kasvuyrityksiä kaivataan kipeästi –maan hallitus pyrkii ohjaamaan investointi/koulutusvaroja kärkihankkeisiin!

Yrityksissä ja työyhteisöissä yleensä ”säästötalkoisiin” voidaan osallistua parantamalla tuottavuutta/tehokkuutta monin eri keinoin. Keskeisiä ovat erilaiset koulutustapahtumat, joissa henkilöstön osaamista ja motivaatiota yhteisiin tavoitteisiin lisätään. Eli yhdessä ongelmien kimppuun- usein pienistä asioista aloittaen. Koulutus on aina investointi tulevaisuuteen! Pitää muistaa, että yrityksen henkilöstö on oman työnsä paras asiantuntija.

Työelämän keskeisiä haasteita on etenkin nyt löytää yksilö-, yhteisö- ja verkostotasot yhdistäviä lähestymistapoja, jotka tukevat organisaation perustehtäviä. Erinomainen työväline on etenkin työnohjaus, jolla löydetään ratkaisuja omaan työhön ja työrooliin liittyviin haasteisiin/ongelmiin sekä keskitytään työyhteisön toimivuuteen ja vuorovaikutussuhteisiin. Siten parannetaan yhteisvoimin työyhteisön tehokkuutta ja kilpailukykyä.

Pentti Syrjänen, KTT, Luotain Consulting Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Kirjoittaja on pitkän työuran tehnyt henkilöstöjohtaja, Pentti on väitellyt henkilöstöarvioinnista. Pentti on myös Pirkanmaan yrityskummi.

 

 

Tags: , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

Luotaimessa alkaa tuotekehittäjäksi palvelumuotoilumenetelmin valmennus 27.1.2021 – 27.4.2022.
Valmennuksen tavoitteena on antaa osallistujille tietoja ja taitoja kehittää osallistavasti organisaation palveluita asiakastarpeista ja liiketoiminnallisista tavoitteista käsin. Lue lisää ja kysy lisätietoja

Luotaimen uusi asiakaslehti 2020 on ilmestynyt!
Lue lehti tästä

Luotaimessa alkaa johtamisen ja yritysjohtamisen koulutusohjelma 26.1.2021 – 5.4.2022.
Koulutuksen tavoitteena on antaa johtaja- tai päällikkö asemassa olevalle henkilölle valmiuksia kasvaa tehtävässään ja johtaa organisaatiotaan myös muutostilanteissa. Lue lisää ja kysy lisätietoja

Työnimuun! henkilöstökysely ja etätyö
Tiedätkö, miten työntekijäsi voivat etätöissä? Luotaimen uudella etätyökyselyllä tähän saadaan vastauksia. Lue lisää

Luotain on kehittänyt etänä tarjottavia palveluita.
Etäjohtaminen-, Voi hyvin etätyössä-, Etätyö sujumaan - valmennukset toimivat hienosti työn tekemisen tukena. Myös Työnohjaus ja coaching palvelut onnistuvat hyvin myös Teamsillä tai Zoomilla. Luotaimella myös useita verkkokursseja, jotka sopivat hyvin omaehtoiseen opiskeluun. Käy kurkkaamassa. Lue lisää

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää