Posted on

Henkilökohtainen tehokkuus on avain parempaan arjen hallintaan

Henkilökohtainen tehokkuus

 

Näin syksyllä loman jälkeen on hyvä heti ottaa niskalenkki arjen stressitekijöistä ja lähteä rakentamaan mukavaa ja omien arvojen mukaista arkea. Aina emme voi kaikkiin stressaaviin asioihin vaikuttaa, mutta niihin asioihin joihin voimme, niiden äärelle kannattaa pysähtyä. Tosiasia on, että lähes jokainen kokee työstressiä joskus. Hyvää ajankäyttöön liittyvää stressiä on sellainen sopiva paine, jonka melko moni tunnustaa toisinaan tarvitsevansa, jotta saa asiat tehdyksi. Huonoa stressiä on taas sellainen, joka on jatkuvaa, painostavaa ja ahdistavaa. Liiallinen stressi nakertaa pitkään jatkuessaan terveyttä ja itseluottamusta.

Ajankäytön miettiminen on meille kaikille tärkeää. Hyvä olisi, jos pääsääntöisesti on olo, että kaikilla asioilla on aikansa ja paikkansa ja oleminen on rentoa, vaikka tekemistä olisikin paljon. Elämä on täynnä valintoja. Tärkeitä kysymyksiä ovat mm.: mitä halutaan, paljonko ko. asiaan panostetaan aikaa ja mistä luovutaan. Usein arkea helpottaa, kun valinnat on selkeästi sovittu ja kommunikoitu kaikkien asianosaisten kanssa.

Kehittäminen ja kehittyminen eivät ole aina asioiden lisäämistä vaan täytyisi osata myös luopua, mikä on usein yllättävän hankalaa. Jokaisella meillä on omat tärkeänä pitämämme asiat ja työtehtävien hoitamiseen liittyy aina oman tehtävän kannalta olennaisia ja vähemmän olennaisia tehtäviä. On helpompaa sovittaa asioita yhteen toisten kanssa, kun tavoitteet nähdään samoin ja itse on selvillä omasta perustehtävästään. Hyvä olisi, että aika kuluu tietoisten valintojemme mukaisesti pääsääntöisesti siihen, mikä on oman tehtävän kannalta olennaisinta ja mikä on tavoitteen kannalta tärkeintä.

Työhön liittyvä kiireen tunne, priorisoinnin haasteet ja tunne siitä, että asiat eivät ole hallinnassa, vaikuttavat helposti kaikille elämämme osa-alueille. Jos tiedät, mitä haasteita omassa ajankäytössäsi ja työtavoissasi on ja osaat toimia tehokkaasti silloin, kun on työn aika, tekemättömät työt eivät vapaa-ajallakaan paina mieltä. Oppimalla tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan luot vahvan perustan tehokkuudelle.

Tehokkuuteen vaikuttaa moni asia ja erittäin hyviä työkaluja tehokkaaseen tekemiseen ja ajanhallintaan on paljon. Niitä kannattaa pysähtyä opettelemaan. Tärkeintä on, että voisit tehdä työtäsi rennolla otteella ja hyvillä mielin.

Luotaimen yksi suosituimmista valmennuksista on Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus, jonka teemojen äärelle itsekin pysähdyn melko usein omaa ajankäyttöäni tarkastelemaan.

Seuraava ja samalla syksyn ensimmäinen Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus pidetään Tampereella 1.9. Haluaisitko sinä lähteä valmennukseen mukaan?

Katso tarkemmat tiedot valmennuksesta tästä.

Terveisin

Pia Vilanen,
Toimitusjohtaja
Luotain Consulting Oy

P.S. Tiesitkö, että valmennuksessa saat oman Henkilökohtainen tehokkuus® -profiilisi, joka auttaa sinua tiedostamaan tehokkuuden avainalueista ne, joiden kehittäminen vaikuttaa tuloksiisi eniten.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

Luotaimessa alkaa tuotekehittäjäksi palvelumuotoilumenetelmin valmennus 27.1.2021 – 27.4.2022.
Valmennuksen tavoitteena on antaa osallistujille tietoja ja taitoja kehittää osallistavasti organisaation palveluita asiakastarpeista ja liiketoiminnallisista tavoitteista käsin. Lue lisää ja kysy lisätietoja

Luotaimen uusi asiakaslehti 2020 on ilmestynyt!
Lue lehti tästä

Luotaimessa alkaa johtamisen ja yritysjohtamisen koulutusohjelma 26.1.2021 – 5.4.2022.
Koulutuksen tavoitteena on antaa johtaja- tai päällikkö asemassa olevalle henkilölle valmiuksia kasvaa tehtävässään ja johtaa organisaatiotaan myös muutostilanteissa. Lue lisää ja kysy lisätietoja

Työnimuun! henkilöstökysely ja etätyö
Tiedätkö, miten työntekijäsi voivat etätöissä? Luotaimen uudella etätyökyselyllä tähän saadaan vastauksia. Lue lisää

Luotain on kehittänyt etänä tarjottavia palveluita.
Etäjohtaminen-, Voi hyvin etätyössä-, Etätyö sujumaan - valmennukset toimivat hienosti työn tekemisen tukena. Myös Työnohjaus ja coaching palvelut onnistuvat hyvin myös Teamsillä tai Zoomilla. Luotaimella myös useita verkkokursseja, jotka sopivat hyvin omaehtoiseen opiskeluun. Käy kurkkaamassa. Lue lisää

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Talouselämä 3.5.2019
jossa haastateltu Luotaimen toimitusjohtajaa Pia Vilasta. Artikkelissa toimittaja Henna Lusa kirjoittaa työnilosta. Lue lisää

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää