Posted on

Kysymällä ja sanomalla -päästään pitkälle

henkilöstötutkimusSuomalaisia työyhteisöjä on moitittu vähäpuheisiksi

Suomalaisia työyhteisöjä on moitittu vähäpuheisiksi ja niukasti palautetta antaviksi. Saatu vähäinen palaute on pääsääntöisesti kielteissävytteistä. Ikäänkuin vitsinä työyhteisöissä kulkeekin slogan, että  mikäli kukaan ei sano työstäsi mitään -olet todennäköisesti tehnyt työsi hyvin.

Ihminen kuitenkin tarvitsee palautetta

Ihminen kuitenkin tarvitsee tukea ja palautetta työstään -toiset enemmän ja toiset vähemmän, mutta väitän, että kaikki tarvitsevat palautetta ainakin jossakin määrin. Palautteen antamisen lajia voi olla monenlaista. Joskus palkankorotus, ylennys, virkistyspäivä tai palkintomatka on valittu palautteenannon konkreettiseksi muodoksi.

Tarvitaan sanoja

Aina ei kuitenkaan ole mahdollista antaa aineellista palautetta vaan tarvitaan sanoja, jotka rauhoittavat ja lämmittävät mieltä. Toisaalta tarvitaan sanoja, jotka suuntaavat toimintaa haluttuun suuntaan. Puuttuminen, silloin kun toiminta ei ole toivotun tasoista tai suuntaudu oikeaan tekemiseen, lopulta palvelee kaikkia osapuolia parhaiten. Toisaalta positiivisen palautteen antaminen silloin, kun sen paikka on, voi olla työntekijälle todella tärkeää ja merkityksellistä. Toisaalta positiivisen palautteen antaminen on yksinkertaisin tapa lisätä työntekijän motivaatiota ja sitoutumista….ja työn iloa!

Toinen kärsii epätietoisuudesta enemmän, toinen vähemmän

Ei tunnu mukavalta arvailla, että onkohan tämä jota teen ”oikeanlaista tekemistä” tai ”onkohan työni laatu tai määrä riittävää” tai ”tuleekohan minun huolehdittua kaikista niistä työtehtävistä, joista minun odotetaan huolehtivan”.  Toinen kärsii epätietoisuudesta enemmän, toinen vähemmän. Mutta väitän, että mikäli hallinnan tunnetta ei ole juuri lainkaan kyllä se nakertaa jokaisen jaksamista ja työstä nauttimista.

Puheella rakennetaan yhteistä todellisuutta

Puheella rakennetaan yhteistä todellisuutta. Yhteiset määrittelyt, että tämä on hyvä, me olemme osaavia, tuotteemme on hyvä, rakennetaan todellisuutta, jota elämme. Auktoriteettiasemasta tehdyt määrittelyt muokkaavat kokemaamme todellisuutta paljon. Siksi esimiehen sanoilla on merkitystä.

Myös kysyminen auttaa

Myös kysyminen auttaa. Jos olet esimies ja sinua mietityttää miten meidän työyhteisössä oikein menee -kysy. Aina ei ole mahdollista käydä perinpohjaista keskustelua jokaisen työntekijän kanssa. Silloin hyvä vaihtoehto on kysyä -kyselylomakkeella, jolla kysytään oikeita asioita. Kun kysytään asenteella, että hei, kehitetään tätä yhteistä työtä yhdessä -jo kysyminen voi auttaa herättämään vähän uinuneenkin yhteishengen ja halun tehdä työstä hyvää.

Luotain voi auttaa sinua kysymisessä -meillä on hyvät menetelmät ja luotettavat työkalut

Luotain voi auttaa sinua kysymisessä. Meillä on käytössä hyvät menetelmät ja luotettavat työkalut. Sinä voit keskittyä perustehtävääsi. Yhdessä voidaan miettiä, miten tulokset puretaan henkilöstölle. Mielelläni olemme siinäkin avuksi -jos niin haluat!

Pia Vilanen, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaaja, Luotain

Tags: , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

SOTEFOORUMI 3.5. 2018 Helsingissä
Luotaimen jo kolmas Sote-foorumi kerää kokoon Suomen eturivin asiantuntijat kertomaan ajankohtaisimman tiedon sotemuutoksista. Lähde mukaan!

AAMIAISBRUNSSI YRITTÄJILLE 15.5. KLO 8.30-10 LUOTAIMESSA !
LUOTAIN valittu ELY-keskuksen yritysten kasvuvalmiuksien ja liiketoiminnan uudistumisen kehittämisen palveluntuottajaksi. Uusi sopimuskausi starttaa huhtikuussa. Tule nauttimaan maukas aamupala ja kuulemaan, minkälaista tukea voisit Luotaimelta saada oman yrityksesi kasvuun ja kehittämiseen. ILMOITTAUDU info@luotain.net. Elyn tuki on merkittävä!

LUOTAIMEN KURSSIKALENTERI JULKAISTU
Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus 5.4. Valmennus auttaa sinua kehittämään omaa työotettasi ja organisoimaan työtäsi viisaammin -se lisää taitoa mm. yhteensovittaa työtä ja vapaata paremmin. Itsemääräämisoikeus valmennus 10.4.. Esimiestyö ja haastavat tilanteet 16.5., Toimiva työsuhde 8.5. Katso kurssit tästä!

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää