Posted on

Arvostava työyhteisö on myös tehokas

Arvostavan työyhteisön tehokkuus on erittäin hyvällä tasolla

Arvostavassa työyhteisössä saadaan usein paljon aikaan ja väitän, että voimatonta oloa töiden vyöryämisestä ylitse koetaan vähemmän.

Arvostavassa työpaikassa ei ole turhia poissaoloja ja ihmiset ovat sitoutuneita ja motivoituneita.

Työntekijät eivät vaihdu alvariinsa, joten työnlaatu ja osaaminen pysyy hyvällä tasolla. Kun toimimattomaan yhteistyöhön ja henkilöristiriitoihin ei valu energiaa, kohdistuu energia perustehtävän suorittamiseen ja on mahdollista päästä kiinni positiivisiin tunteisiin, jotka tukevat kyvykkyyttä ja pystyvyyttä edelleen.

Vau mikä FLOW

Arvostavassa työyhteisössä päästään useimmin osalliseksi flow -kokemusta. Sanalla flow tarkoitetaan huippukokemusta, jolloin aika ja paikka tuntuvat katoavan ja uppoudumme täysin käsillä olevaan työtehtävään. Flow -tilassa energiaa ei kulu vaan se tuntuu lisääntyvän ja ihminen tuntee olonsa erityisen elinvoimaiseksi. Tilanteisiin sisältyy usein onnistumisen ja pystyvyyden tunteita, myös ammatti-identiteetti vahvistuu.

Työtiimeissä huippukokemusten keskeisiä elementtejä ovat myönteinen vuorovaikutus ja läsnä olevien ihmisten antama positiivinen palaute. Työhön uppoutuminen edellyttää rohkeutta heittäytyä tilanteeseen, mikä vaatii arvostavaa ja turvallista työilmapiiria.

Miten lisäisin flow -kokemuksia?

Yksi erittäin tärkeä tekijä ihmisen työhyvinvoinnille, työtyytyväisyydelle ja lopulta myös flow kokemuksille on se, että ihminen voi kokea tekevänsä merkityksellistä työtä. Yksi tapa löytää innostus ja oikeiden asioiden tekemisen oivallus on lähteä mukaan sellaisiin ryhmiin tai solmia sellaisia sosiaalisia suhteita, jotka tukevat omaa pystyvyyden ja merkityksellisyyden ajatusta.

Omalla työpaikalla toivoisin, että ihmiset rakentaisivat yhdessä sellaisia merkityksiä itsestään, toisistaan ja työstään, joka tukee pystyvyyttä, kyvykkyyttä ja merkityksellisyyttä enemmän kun sellaisia merkityksiä, jotka rapauttavat…

Viisas työnantaja

Viisas työnantaja satsaa henkilöstön hyvinvointiin luomalla mahdollisuuksia luottamuksen kasvulle ja  keskustelulle yhteistyön pelisäännöistä ja yhteisistä tavoitteista. Viisas työnantaja niinikään huolehtii omasta viestinnästä ja siitä, minkälaista tarinaa hän työyhteisöön luo.

Työntekijöitä arvostava työnantaja saa todennäköisesti myös enemmän viivan alle, sillä työnilo ja tulokset kävelevät käsi kädessä.

Pia Vilanen, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja

Tags: , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

SOTEFOORUMI 3.5. 2018 Helsingissä
Luotaimen jo kolmas Sote-foorumi kerää kokoon Suomen eturivin asiantuntijat kertomaan ajankohtaisimman tiedon sotemuutoksista. Lähde mukaan!

AAMIAISBRUNSSI YRITTÄJILLE 15.5. KLO 8.30-10 LUOTAIMESSA !
LUOTAIN valittu ELY-keskuksen yritysten kasvuvalmiuksien ja liiketoiminnan uudistumisen kehittämisen palveluntuottajaksi. Uusi sopimuskausi starttaa huhtikuussa. Tule nauttimaan maukas aamupala ja kuulemaan, minkälaista tukea voisit Luotaimelta saada oman yrityksesi kasvuun ja kehittämiseen. ILMOITTAUDU info@luotain.net. Elyn tuki on merkittävä!

LUOTAIMEN KURSSIKALENTERI JULKAISTU
Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus 5.4. Valmennus auttaa sinua kehittämään omaa työotettasi ja organisoimaan työtäsi viisaammin -se lisää taitoa mm. yhteensovittaa työtä ja vapaata paremmin. Itsemääräämisoikeus valmennus 10.4.. Esimiestyö ja haastavat tilanteet 16.5., Toimiva työsuhde 8.5. Katso kurssit tästä!

Lehtiartikkeleja Luotaimesta

Helsingin Sanomat 6.4.2018
Artikkeli: Vinkit toimiviin kokouskäytäntöihin. Asiantuntijana Annamaija Tolvila Lue lisää

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 6/2016
Artikkeli: Ilmapiiri parani puhumalla hyvää. Asiantuntijana Pia Vilanen Lue lisää

JYTY-Lehti 5/2016
Artikkeli: Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja JYTY -lehden asiantuntijana aiheena Vaikeat asiat puheeksi Lue lisää

PROVIISSORIT -LEHTI 10/2015
Artikkeli: Vahvuusalueilta innostusta työhön. Kirjoittajat Pia Vilanen ja Tuula Kiuru-Ahvonen Lue lisää

JULKU Pirkanmaan yrityskummien lehti
Artikkeli: Luotain Consulting Oy Vuoden kummiyritykseksi Lue lisää

QUESTBACK asiakaslehti
Artikkeli: Mittaamisen avulla työyhteisö positiiviseen kasvuun Lue lisää